Ihanan inhottava hellemekko

Ihanan inhottava hellemekko

Joka kesä on tehtävä yksijuhlamekko/kesämekko ja viime kesänä projektina oli tehdä juhlamekko kaverin häihin. Ensimmäisen idean sain lakanasta, josta pyörittelin erilaisia mekkomalleja avomiehen valokuvauskokeiluja varten.

IMG_0342

Päädyin kehittelemään ideaa oikeaksi leikatuksi juhlamekoksi. Ideana tässä mekossa oli, että yläosa koostuu kahdesta kaitaleesta, joita solmimalla voi saada mekosta usemman eri version kaitaleita solmimalla.

IMG_0367

Palaset ovat lopulta yksinkertaisia, mutta hieman säätämistä riitti kaitaleiden muodon ja sijoittelun kanssa, että ne saisi istumaan nätisti.

Kankaana käytin vihreää vanhaa lakanaa, koska se tuntui suunnitteluvaiheessa ihan siistiltä ja kätevältä. Ompelin vyötärökaitaleen huolellisesti näyttämään myös nurjalta siistiltä ja taakse piilovetoketjun.

IMG_0192takaa

Olin tässä vaiheessa ihan tyytyväinen lopputulokseen, mutta kangasvalinta jäi harmittamaan, sillä se näyttää kyllä ihan lakanakankaalta…

Toinen harmituksen aihe oli, että yläosan kaitaleet olisivat saaneet olla vähän kapeampia ja aseteltu hieman enemmän vinnon ja ylemmäs. Vaikka mallinuken päällä mekko näyttää ihan sopivalta niin itseni päällä yläosa näyttää ihan liian avaralta ja ei ainakaan juhlavalta 🙁

Mutta projektina suunnittelu ja ompelu oli mielenkiintoinen ja mekkoa pystyy tosiian käyttämään monena eri versiona:

kaapukaulanYmpäriolakimetonolkapäätrullaKaulanympäriSolmulla

Loppujenlopuksi mekkoa voisi pitää hellekesän rantamekkona ainakin.

Mekkosuunnitelmat eivät jatkuneet tämän jälkeenkään kauhean onnekkaasti. Päädyin seuraavaksi kokeilemaan äidiltäni saamaa vanhaa satiinimekon alaosaa, joka oli leikattu jostain vanhasta pitkästä iltapuvusta. Kangas oli kauniin turkoosinvihreää ja siihen kuului helmikirjailtu ihme huivimainen osa:

IMG_0190

Tämän mekon ompelu päättyi kuitenkin jo alkutekijöihinsä, kun onnistuin pilaamaan kankaan silittämällä sitä liian kuumalla raudalla, jolloin kankaaseen jäin ryppyjen kohdille vaaleat juovat 🙁

Tällä kertaa päädyin ostamaan kirpparilta valmiin meko, joskaan sitäkään en malttanut olla hieman tuunaamatta 😉

Kirppismekko

 

 

 

 

About paula

Olen harrastekäsityöläinen, joka on pienestä pitäen tehnyt erilaisia käsitöitä ompelusta, neulonnasta askarteluun ja pieniin puutöihinkin. Blogin kirjoituksen aloitin tarkoituksena koota yhteen erilaiset käsityöni. Olen "opi tekemään kaikki itse" mentaliteetilla varustettu ja innostun kausittain erilaisista aiheista vaikken tietäisi niistä mitään etukäteen ja kirjoitan blogiini oppimisprosesseistani.

Vastaa