Monthly Archives: toukokuu 2014

Kissateltta

Kissateltta

Olen moneen kertaan törmänny facebookin kautta Handmania -sivuston linkkiin, jossa on T-paidasta tehty kissan teltta http://www.handimania.com/diy/old-t-shirt-cat-tent.html

Nyt viimein päätin kokeilla millaisen saisin meidän kissoille kasaan. Dyykasin kaksi metallilankahenkaria viime kesänä ja nyt ostin kirpparilta vanhan väljän T-Paidan. Tyynyksi nappasin vanhan muhkuraisen tyynyni, joka tosin ei tähä tarkoitukseen tuntunut olevan ihan paras ratkaisu mallinsa ja pehmeytensä takia. Toisin kun ohjeessa, jätin kokonaan pohjapahvin pois.

photo1

Teltta oli aika näpsäkkä kasata, tein sen ”purkkaratkaisuilla” eli sidoin vaan hihat kiinni naruilla ja tökkäsin tyynyn reunoja kiinni henkareiden päiden mutkien väliin. T-Paidan helman sidoin hiuslenkillä.

photo3

Eikä taas aikaakaan kun meidän Nekku omi sen kokonaan 🙂

Vähän se näyttää hätäisesti kyhätyltä, mutta niinhän ne teltat yleensäkin 😛

 

 

Maton korjaus ja ylimääräinen kude

Maton korjaus ja ylimääräinen kude

Makuuhuoneen kirpparilta ostettu matto oli alkanut pikkuhiljaa rispaantumaan molemmista päistä loimilankojen katkeillessa. Viimeisin maton tamppaus lisäsi entisestää kuteiden retkottamista niin paljon, että mattoon meinasin aina kompastua. Koska lomilangat tuntuivat olevan jotain hapertuvaa muovinarua niin päätin, että helpointa on purkaa mattoa niin pitkälle, että loimilangat olisivat mahdollisimman ehjät ja solmia matto uudelleen kiinni.

Matosta tuli n. parikymmentä senttiä lyhyempi, mutta ihan mukavan siistin näköinen. Toivottavasti loimet ei ala ihan heti uudelleen katkeilemaan tai kohta pääseen tekemään kokonaan uuden maton. Korjaamisesta jäi yli mukavat kaksi pientä rullaa kaksinkertaista trikookudetta, joista taidan yrittää virkata pikkumaton makkariin. Katsotaan osaisinko tehdä siitä kissan mallisen vaikka.

imagekuva-2