Monthly Archives: toukokuu 2012

Essut luomuaktiiveille

Essut luomuaktiiveille

Olen toiminut kolme vuotta mukana Jyväskylän yliopiston luomuruokapiirissä ja perustimme juuri piiristä yhdistyksen: Jyväskylän opiskelijoiden luomupiiri ry (Jolppi). Yhdistyksen toiminnan tukemiseksi pidimme luomukahviota Kierrättämö -tapahtumassa.

Halusin ommella luomupiirille omat persoonalliset essut, jotta kahvion ”henkilökunta” erottuu asiakkaista ja kahvion ilme pysyy yhtenäisenä. Lehtiessut saivat ideansa lehtikuvioisesta kankaasta, joka on kirpparilta ostettu vanha pussilakana. Lisäksi essuissa on käytetty vihreää tyynyliinaa. Essuja yhdestä pussilakanasta ja tyynyliinasta sai hyvin kuusi kappaletta.

Pyöräntarakkalaukulla voitto kotiin!

Pyöräntarakkalaukulla voitto kotiin!

Osallistuin KiertoDesign -kilpailuun (http://www.kestaviatekoja.com/p/kiertodesign-suunnittelukilpailu.html), jossa tarkoituksena oli tehdä arjen käyttöesine 80-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. Olin jo aiemmin suunnitellut tekeväni itselleni laukun, joka olisi helppo ottaa mukaan kauppaan ja kaupungille, sekä kätevä kiinnittää pyörän tarakalle. Kilpailu innosti minut suunnittelemaan se vielä tarkemmin, kun ehkä olisin ilman kilpailua. Mietin monia erilaisia malleja, mutta päädyin yksinkertaiseen ja suoralinjaiseen muotoon käytännölisyyttä tavoitellessani. Lopputulos on mielestäni onnistunut ja käytännössä kokeiltuna toimiva.

Noh, voitto tuli kotiin ja nyt laukusta tehdään ilmeisesti piensarjatuotanto 🙂 Kerron tarkemmin kun tiedän itsekin mitä tuleman pitää.

Valokuvat by Ville Salonen

Kilpailun 12 parhaan joukkoon mahtui paljon hienoja töitä joita voi käydä ihailemassa facebookissa: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.392606164105625.95357.187867044579539&type=1

Onnea myös Satu Tervolle ja Ellen Leppäselle voittosijoista!