Monthly Archives: helmikuu 2012

Novitan tumppurekassa Jyväskylässä

Novitan tumppurekassa Jyväskylässä

Novita ja martat järjestivät yhdessä alkuvuodesta O(p)i lapanen & Operation Vanten – kiertueen (http://www.novita.fi/index.php?cms_cid=94137 ja facebookissa: http://www.facebook.com/opilapanen), joka perustui siihen että iso levennettävä rekka kiersi ympäri Suomea opettaen neulomaan lapasia. Rekka oli täynnä Novitan lankoja, puikkoja ja runsaasti eri mallisia lapasia. Periteisiin Lovika -lapasiin oli oikein kuvalliset neuleohjeet. Rekassa neuloi innoissaan kaikenikäiset ja taitoiset yhdessä.

Lovikat on oikeastaan hyvin yksinkertaiset neuloa, koska ne on pelkkää oikeaa neuletta, paitsi reunan käännös tehdään nurjaa neulomalla. Tunnusomaista lovikoille on varren kolmivärisellä langalla kuvioitu ruksireuna ja palmikko.

Rekassa oli mukava viettää päivää ystävän kanssa ja neuloa yhdet lapaset, vaikka ihan molempia ei saanut valmiiksi kolmessa tunnissa.

Tuunattu pusero

Tuunattu pusero

Kirpputoreilta tulee helposti laiskana ostettua vaatteita sovittamatta, mikä yleensä suurimmassa osassa tapauksista kostautuu. Vaatekaappiin kertyy iso pino vaatteita, jotka ovat liian pieniä, liian isoja, väärän värisiä itselle tai muuten vaan epämukavia. Kun vaatteet ovat odottaneet kaapissa tarpeeksi aikaa kohtaloaan ne yleensä tulee heitettyä kirpparille takaisin. Nyt halusin kuitenkin kokeilla mitä kaikkea voisi saada tuunailtua kokoon pussillisesta epäsopivia vaatteita.

Ensimmäiseksi kokeiluksi valikoitui tummansiniharmaa neulepusero, jossa on kaunis neulos, mutta joka on liian lyhyt ja liian leveä hartioista. Toinen paita on perus vaalensininen H&M:n keinokuituneule, joka vaan näyttää tylsän tavalliselta.

Hetken suunnittelun jälkeen leikkelin sopivia osia kummastakin ja yhdistelin uudelleen. Sovitusnukesta oli hyvin apua suunnittelussa.

Lopputuloksena muotoutui pitkä raidallinen neulepusakka matalalla kauluksella:

 

Ja saipahan jäänteistä vielä hauskat säärystimetkin: