Monthly Archives: kesäkuu 2011

Nypläysharjoittelua

Nypläysharjoittelua

Vihdoin innostuin kokeilemaan keväällä ostamaani nypläystyynyä ja muistelemaan miten se nypläys menikään. Ensimmäisen kerran tuli nypläykseen tutustuttua n. 10 vuotta sitten kirjojen avulla. Silloin harjoittelin lyöntejä villalangalla superlonityynyn päällä. Kyllähän se niinkin onnistui, mutta on se vielä hienompaa oikeilla tarvikkeilla.

Ostamassani tyynyssä oli mukana runsaasti nypylöitä (nuppeja joihin lanka kierretään), nuppineuloja, pellavalankaa ja valmiita mynstereitä eli mallipapereita. Lisäksi kauniisti järjestettynä muovitarkukansiossa nypläyksen alkeiden ohjeet ja tyynyn valmistusohjeet. Päättelin siis, että joku on ollut pitsinnypläyskurssilla, jossa on valmistettu tyyny sun muut itse alusta alkaen ja alkanut harjoitella ensimmäistä työtään. Ilmeisesti tuon joku kurssilainen ei sitten enempää innostunut nypläyksestä koska keskeneräinen työ oli sykkyränä isoilla nuppineuloilla kiinni tyynyssä.

Sain siis hienot materiaalit aloittaa ja päätin kokeilla samaa mallia kuin edellinenkin omistaja oli tehnyt. Aluksi meinasi mennä langankierrot sekaisin ja ohje näytti sekamelskaiselta, mutta pikkuhiljaa kun idean oppi niin innostuin aivan valtavasti.

Tälläinen rannekorun mittainen välispindeli tuli aikaiseksi :