Category Archives: Muoti

Capsule wardrobe kesä 2016

Capsule wardrobe kesä 2016

Nyt päätin postata aiheesta, joka ei yleensä itselle ole kauhean läheinen, eli muodista. Kuuluun niihin, jotka vuodesta toiseen pukeutuu mukaviin casual basic vaatteisiin ja omiin lemppariväreihin ja samoihin tyyleihin vuodesta toiseen. Välillä lopputulos on sekalainen setti vaatteita, jotka ei välttämättä sovi yhteen tai pahimmillaan ajautuvat olemaan kaikki saman värisiä yleensä ruskeita tai vihreitä.

Olen jo jonkin aikaa innostunut capsule wardrobe -ideasta, eli vaatteita olisi rajattu pieni määrä ja kaikki sopisivat keskenään yhteen. ja tietenkin olisi kiva, jos niissä olisi vähän tyyliä enemmän kuin nykyisissä tai jotain erilaista ideaa.

Netistä löytyy monenlaisia esimerkkejä miten kannattaa koota capsule wardrobe. Vaatteiden määrä vaihtelee niissä n. 8 osasta pariinkymmeneen. Vinkkejä etsiessä tuli lähinnä sellainen olo, että nimitystä käytettiin vaikka millaisista vaatekaapin sisällöistä. Itse haluaisin kuitenkin, että kaapissa ei ole mielettömän paljon vaatteita ja että kaikki sopii yhteen. Ja ennen kaikkea olisivat kestäviä ja hyvistä materiaaleista tehtyjä.

Nyt kun olen viimeisilläni raskaana on ihana suunnitella mitä kaikkea istuvaa pystyisi pukemaan taas raskausmahan hävittyä. Samalla tämä aika on ollut hyvä vaatekaapintyhjäykseen, kun yhdeksän kuukauden aikana kaappiin on jäänyt vain vauvamahan mahduttavat vaatteet. Kaikki muut nostin toiseen kaappiin odottamaan raskauden jälkeistä arviointia.

Olen myös viime aikoina innostunut ompelemaan enemmän ja suunnitelmissa olisi tehdä uusi vaatekokonaisuus pääosin  itse yhdistämällä kirppariläytöjä ja vanhoja lemppareita jotka vielä saavat palata vaatekaappiini.

Kerrankin päätin perehtyä hieman siihen mikä sattuisi olemaan myös muodikasta nyt. Joskin pääosin vaatekaappini tulee pohjautumaan kestäviin ajattomiin perusvaatteisiin. Tein aiemmin myös itselleni värianalyysiä netistä löytämieni ohjeiden mukaan ja ajatuksena oli että saisin löytäisin pirteyttä ja kevyempiä värejä kokoelmaani.

Nettivaateliikkeiden selailun jälkeen olin hieman pettynyt nyt vallitsevaan värimaailmaan. Paljon on tarjolla mustaa, valkoista ja harmaata. Toisaalta positiivista siinä on se, että ne värit tulee kestämään kaudesta toiseen toisin kun ajoittain muodissa olleet erikoiset värit. Yllättävää oli myös se miten paljon joka mallistoissa oli todella perusvaatteita ja löysiä malleja. Tosin myös lisäksi nousi esiin joka sivulta kauden must have juttuja. Jotenkin jopa todella selkeitä sellaisia tuntuu olevan tänä vuonna mm. mokkanahka, a-linjaiset hameet, hippityyli, farkku, offshoulder puserot, matalat poolot, leveät lahkeet…

Eri sivustoilta mieleisimpiäni vaatteita poimien sain koottua mukavan listan ideoista, joita voin toteuttaa capsule wardrobiini täksi kesäksi. Kokosin ideoista kuvakollaaseja, joiden kuvat on siis törkeästi suoraan mm. Elloksen, H&M:n, Veromodan, Onlyn ja Zalandon sivuilta:

Alinja_hame A-linjainen hame farkusta tai mokkanahasta, edessä napitus. Tässä on hyvä mahdollisuus hyödyntää vanhoja farkkuja joita on kertynyt kaappiin tai hankkia kirpparilta vanha mokkanahkatakki tms.

leveät farkut leveät mustat housut

Housuissa on ihanasti taa tullu enemmän muotiin leveät mallit. Niistä taidan hankkia osan valmiina kirpparilta. Mustat levät housut voisin tehdä itse ja samalla opetella housujen kaavoittamista. Pillifarkut ja muut pillihousut tuntuu lisäksi olevan edelleen muodissa. Nähkajäljitelmiä voisi koittaa. Lisäksi kaapissa on odottamassa tummanharmaata stretch farkkukangasta.

pillihousut

 

Puseroista ehdoton suosikkini on mustavalkoraidallinen istuva peruspitkähihainen. Pääntie voisi olla hieman tuollainen venepääntie ja raglanhihat. Lisäksi offshoulderpuserot näyttää ihanilta ja päädyn ehdottomasti tekemään yhden tälläisen harmaana. Lisäksi puseroissa väljä suora malli tuntuu olevan yleinen. Neuleista itseltäni löytyykin jo valmiina sopivasti khakin vihreä nauhaneulospusero ja t-paidoista harmaa löysä peruspusero. Matalaa poolokaulusta täytyy vielä harkita.

RaitapuserooffShoulder LöysäNeule harmaaBeessi

LynytPooloSiniharmaa

 

Yksi ihanista teemoista on 70-luku ja sen myötä päädyn kokeilemaan valkoista pitsipuseroa, jonka voisi tuunata jostain vanhasta pitsiverhosta tai liinasta. Lisäksi jonkinlainen pussihihainen nyörillinen löysä ”hippipusero” tulee kokeiluun. Siinä voisi tuo punainen väri olla erikoisjuttu muuten niin harmaaseen kokonaisuuteen. Kaiken päälle vielä joku paksu hippineuletakki ”inkkarityylisellä” kuvioinnilla olisi hauska erikoisuus perusvaatteiden päälle. Siihen voisi löytyä materiaalia myös kirpputorilta.

pitsipusero 

hippineulehippipusero

Ja tietenkin yksi puoliarkinen mekko/tunika täytyy olla piristeenä. Suunnittelin tekeväni imetykseen sopivan kietaisumekon, joten näistä voisi ottaa jotain ideaa siihen.

mekkoTunika

Kerrankin olen innostunut vaatteiden hankinnasta ja jaksan alkaa ompelemaankin paremmalla motivaatiolla, kun lopputulos olisi kerrankin edes jotenkin suunniteltu yhteensopivaksi 🙂