Category Archives: Saippua

Joulusaippuatalkoot

Joulusaippuatalkoot

Kun kerran pääsin saippuoiden tekoon kiinni niin pitihän sitä heti jatkaa kaveriporukalla tekemällä joululahjasaippuoita (voi ei, nyt paljastin tulevan joulun lahjat).

Päädyimme tekemään kolmea erilaista sorttia maitopurkilliset kutakin.

20131105-215012.jpg

Halusin tehdä yhdestä kasvosaippuaa, joka sopisi kuivalle iholle ja kuorisi hieman samalla. Koska kaura ja hunaja ovat kaiketi kasvoille sopivia luonnon raaka-aineita, päätin kehitellä niiden ympärille reseptin. SoapCalculatorilla jonkun aikaa pyöriteltyäni tuli aikaiseksi tälläinen resepti:

130 g kookosrasvaa 200 g oliiviöljyä 17 g risiiniöljyä 150 g sheavoita (karitevoi) 66 g lipeää 189 g kauramaitoa (kaurajuomaa)

Kiisseliin sekaan 2 rkl hunajaa ja rikottuja ohraryynejä

Ylirasvoitusprosentti = 8

Kauramaito reagoi yllättävästi lipeän kanssa muuttuen aivan hunaja oranssiksi (tässä vaiheessa ei ollut vielä hunajaa mukana). Väri kuitenkin haaleni ja jäi vaalean rusehtavaksi lopulta valmiissa palassa.

Kaksi muuta saippuaa teimme Villikatan Annukalta saaduilla käsisaippuan ja suihkusaippuan ohjeilla. Käsisaippuan värjäsimme kaakaolla ja jätimme päällikerroksen valkoisella värillä. Suihkusaippuasta tuli punaisen omenaista.