Category Archives: Kierrätysmateriaaleista

Vaunuverho ja hoitolaukku

Vaunuverho ja hoitolaukku

Edellisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt aikaa, koska vauvan syntymä yllättäen on vienyt vapaa-ajat 🙂

Äitiysloman alkupuolella ennen vauvan syntymää, oli mukava kuluttaa aikaa ompelemalla vauvajuttuja. Ostin Eurokankaasta ihanaa kettukangasta lastenhuoneen verhoihin ja sitä jäikin sen verran yli, että sain tehtyä siitä vielä vaunuverhon ja hoitolaukun.

Laukun tekemistä olin harkinnut pitkään, mutta muistin tuskaisesti aiemmat laukkuompeluvillitykseni ja miten niissä menee aina hermo. Laukkuja on vaikea saada sopivan tukeviksi ilman, että kerroksia on niin paljon, että ompelukone jumittuu. Nyt halusin kuitenkin taas kokeilla uutta ompelukonettani, joka selviytyy paksuistakin kangaskerroksista melko vaivatta.

Verhokankaan lisäksi käytin vahvikkeeksi kirpparilta löytämääni muovitettua froteeta ja paksua sisustussamettikangasta. Lisäksi sisätaskuihin tuli ohutta puuvillakangasta ja vuorikangasta ja koko laukun sisälle vielä puuvillakangas vuori ja sisätaskut. Aikaa tuntui meneväh hirveästi kerroksien ompelujärjestyksen miettimisieen ja pienien virheiden korjaamisen sivuvetoketjua ommellessa. Hermohan siinä meni ja meinasi usko loppua kesken, pitkää laukku lojui vuoren kiinnittämistä vailla ja hihnaa vailla. Kuitenkin sen sain valmiiksi juuri ennen vauvan syntymää ja olen ollut niin tyytyväinen 🙂

 

 laukunosia

Hoitolaukku OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Save

Save

Save

Save

Vauvahaalari omasta neuletakista

Vauvahaalari omasta neuletakista

Raskausaikana oma vaatekaappi on väliaikaisesti tyhjentynyt ”tavallisista” vaatteista odottamaan raskauden jälkeistä tuomiota. Kaapin tyhjennysvaiheessa löytyi jo sellaisia vaatteita, jotka eivät sopineet kunnolla ennen raskauttakaan. Nyt lomalla vauvanvaatteita ideoidessani muistui mieleeni yksi näistä vaatteista, vihreä vetoketjullinen neuletakki, joka oli juuri hieman liian lyhyt ja piukka minulle. Päätin tehdä siitä vauvalle kotiintulohaalarin sairaalalaukkuun odottamaan.

Vanha neuletakki näytti tältä. Materiaali on 70 % akryyliä ja 30 % villaa. En nykyään suosi enää akryylivaatteita niiden nopean kulumisen takia ja haluaisin vältää käyttämästä liikaa ”muovisia” vaatteita. Tässä pelastuksena oli kuitenkin tuo osa villaa, mikä tekee materiaalista jämäkämmän ja lämpimämmänkin tuntuisen. Jonkin verran neuletakissa oli nukkaa, mutta ei liian häiritsevästi vielä.

vanha neuletakki .

Meinasin aluksi käyttää kaavana äidiltäni kopioitua 80-luvun potkupuvun kaavaa, mutta mittailtuani sitä arvelin sen olevan liian istuvaa mallia pällyshaalarille. Etsin netistä ilmaisia haalarikaavoja ja löysin Nordin Patternin (Suuri käsityölehti) Baby’s overall -kaavan. Mutta koska aina täytyy jotain pientä säätöä tehdä niin muutin kaavan raglanhihaiseksi, jotta sain osat mahtumaan paremmin alunperinkin raglanmallisen neuletakin päälle.

Niimpä pienen nettailun jälkeen käytin apuna Pinterestistä löytämääni kuvaa raglanhihan piirtämiseen. Kokeilin toisenlaistakin tapaa, mutta sen avulla hihan kaavan yläosaan tulee halkio enkä saanut mitenkään pähkäiltyä mitä muutoksia hiha vaatisi, että sen saisi kiinni.

Tälläisellä muutoksella:

hiha

Kaava muuttui normaalihihaisesta raglanhihaiseksi:

alkuperäinen kaavamuokattu kaava

Ja kaavat mahtuivat juuri sopivasti neuletakin päälle niin, että sain hyödynnettyä neuletakin resoriosat lahkeisiin ja kädensuihin. Hihasta tuli pikkaisen kaavaa kapeampi, koska käytin alkuperäistä hihaa sellaisenaan (hämmentävää, että aikuisen neuletakin hihansuu on kapeampi kuin vauvahaalarin :O)

takakappale etukappale

Viimeistelynä vielä virkkasin kauluksen käänteen reunaan villalangalla siistin reunan ja kirjoin rintaan oravakuvion, jonka malli löytyi netistä.

Valmis vauvahaalari

Joululahjat 2015: kierrätyskoruja

Joululahjat 2015: kierrätyskoruja

Viime jouluna päädyin viime tingassa tekemään muutamia pieniä joululahjoja. Vanhoista kravateista tekemieni pussukoiden ja iPad-telineiden lisäksi tein muutamia kierrätyskoruja.

Ajan myötä olen kerryttänyt korumateriaaleiksi monta laatikollista mitä erilaisempia nyörejä, vetoketjuja, helmiä, nappeja ja erikoisia metalli- ja muovipalasia. Nyt Pinterestistä ideoita hakiessani törmäsin kierrätyskoruihin, jotka oli tehty vetoketjuista (Zipper Bracelet ja Zipper Bracelet).

Ranteen ympärille sopivan mittaisesta vetoketjusta leikataan kangasreunat pois ja loppupäähän kiinnitetään lenkki, johon laitetaan korulukko. Vetoketjujen pitää olla sellaisia, että vetimen päässä on lenkki, johon korulukon voi kiinnittää. Toiseen lisäsin vielä muutamia helmiä roikkumaan.

kierrätyskorut

Lisäksi löysin materiaaleista metallisia kiekuroita, jotka on varmaan olleet jossain vyössä tms. kiinni koristeena. Osat olivat vielä sopivasti peilikuvia niin, että kun niitä käänteli, niin niistä sai suunnilleen A:n ja E:n näköisiä. Juuri lahjojen saajien etukirjaimien mukaisesti. Miehelle tulevaan koruun laitoin pelkistetyn pitkän nyörin ja naiselle tulevaan pujottelin nyöriä yhteen vanhan metallisen ketjuhelmipätkän kanssa.

kierrätyskoruja 2

 

Korut paketoin pieneen purkkiin, jonka oli joskus aikaisemmin tuunannut vanhasta kasvovoidepurkista.

kururasia korupurkki 2

KorupurkkiTeko 

Joululahjat 2015: kravateista uutta

Joululahjat 2015: kravateista uutta

Nyt kun joulusta on jo vähän aikaa niin uskallan kirjoittaa viime joulun lahjatekeleistäkin. En alun perin meinannut juuri mitään tehdä tai hankkia, mutta loman alkupäivinä iski vimma tehdä edes jotain pientä.

Tein naispuolisille lähisukulaisille pienet meikkipussit ja miehille tabletti/kännykkätelineet. Materiaaleiksi löytyi iso pino vanhoja kravatteja, joista olin joskus meinannut jonkun hameen tehdä, mutten ikinä saanut aikaiseksi.

kravatteja

Toiseen meikkipussiin yhdistelin paria lilansävyistä kravattia ja toiseen päädyin käyttämään vain yhtä, jossa oli kissakuvioita. Leikkasin kravatit sopiviksi paloiksi ja yhdistin päällipuolelta harakanvarvasmaisella koristetikillä, jolloin ei muodostunut paksua saumaa. Samalla sain hyödynnettyö kravattien omaa rakennetta, joka itsessään oli tarpeeksi jäykkä pitämään pussit muodossaan. Vetoketjun ompelussa oli vähän hankaluuksia toisen kohdalla, koska yritän aina lopuksi änkeä vetoketjun töihin kiinni, kun en muista, että kannattaisi ihan alussa jo ottaa se jotenkin huomioon. Niimpä toiseen pussiin muodostui päälleommeltuna vielä viisto reunus, jos suojasi vetoketjun sisäänsä. Lopuksi viimeistelin pussit vielä muutamilla helmillä.

toilettipussi 1toilettipussi 2

Tabletti/kännykkätelineisiin nappasin idean taasen Pinterestistä: mm. Pod pillow ja pyramid cushion. Kaavat tein itse niin, että mittasin sopivan korkeuden ja leveyden omalla iPadillani.

Näitä varten avasin kravatit ja silitin kankaat auki, jotta niistä riitti tarpeeksi kangasta kolmioihin. Täytteeksi laitoin ensimmäiseen puuroriisiä, herneitä ja linssejä. Toiseen laitoin pelkkää puuroriisiä, mikä näytti olevan paremmin tukevaa.

iPad-teline iPad-teline 2

 

Keskeneräisten töiden taakka

Keskeneräisten töiden taakka

Välillä mietin, että miten tuntuu, että aikaa menee käsitöiden tekemiseen vaikka kuinka, mutta valmiita töitä ei ole kauheasti. Selityksenä on varmaan monelle käsitöiden harrastajalle tuttu juttu, keskeneräiset työt kaapissa ja kokeiluprojektit, suunnittekuversiot…

Yhtenä päivänä kävin taas läpi käsityökaappiani ja kokosin kaikki työt, jotka olivat keskeneräisiä tai vasta suunnitteilla. Lisäksi on joitan nopeita näperryksiä, joita ei muista edes tehneensä.

Kaapin löydokset ovat yleensä tätä luokkaa:

IMG_0287Pino valmiiksi leikattuja osia johonkin laukkuun…

 

IMG_0298 joku pakkoneuloajotakin aloitelma…

 

IMG_0291 Se hitsin kesämekko, joka jäi jostain syystä kesken kolme vuotta sitten tai kauemmin…

 

IMG_0354 kaksi puuvillaneulepuseroa, joista oli tarkoitus tuunata yksi iso neuletakki.

 

Laukkuja 050 Piti virkata pitsiverho keittiöön ja tuli jo tehtyä mallikin sille, mutta homma loppui alkutekijöihinsä kun ostamani kalastajanlanka on niin ohutta, että ikä ja terveyshän siinä menisi.

 

IMG_6741 kierrätysmateriaalilaukku, jota aloin tehdä Mikkelissä kesällä 2012…

 

Hei jotain valmistakin löytyi:

IMG_6199kun on vaan kiva virkata isoäidinneliöitä…

IMG_6760 IMG_6761

kivat tossut vanhan fleecepuseron hihoista 🙂

 

Ja niitä keskeneräisiä laukkuja riittää, huah. En taida enää koskaan tehdä yhtään laukkua!

IMG_6738 IMG_0290

 

Ristipistotyö :O Tästä piti tulla joululahjatyyny vanhemmille jouluna 2012 😛 Vieläkin puolessavälissä varmaan. Viimeksi tein jotain väärällä värillä enkä jaksanut purkaa….

IMG_6745

 

 

Kyllähän näitä riittää varmaan loputtomiin eikä ne koskaan lopu kun aina tulee uusia vaikka osan saisi valmiiksi…..

IMG_6746IMG_6743IMG_6742IMG_0294……..

Ja se takki, joka mun piti tehdä kierrätysmateriaaleista. Ostin jo kirpparilta vaikka kuinka monta villaraanua, keinoturkista, vetoketjuja. Kaavoja olen piirrellyt useampana iltana. Musta tuntuu, että materiaalit ei sovi siihen tai ne on väärän värisiä…

 

 

Muokattua farkkua

Muokattua farkkua

Päätin viimein tarttua jätesäkilliseen vanhoja farkkuja ja kokeilla jotai ohjetta hankkimastani  Raija Räsäsen Farkkujen uusi elämä -kirjasta.

Farkkuja olikin ajan kuluessa ehtinyt kertyä kiitettävät 12 kappaletta. Päätin kuitenkin aloittaa pienipiirteisesti ja käytin yksien farkkujen takataskut käsilaukun tekemiseen. Ohjeena sovelsin kirjan sivun 79 olkapussin ohjetta. Tietenkään en tässäkään tapauksessa malttanut pysytellä ohjeessa, kun mielestäni keksin kätevämmän tavan kiinnittää palaset toisiinsa. Jokatapauksessa periaate on sama kuin ohjeessa ja laukku on kooltaan takataskun kokoinen. Reunasuikaleena ja hihnana käytin farkkujen vyötärökaitaleita. Kahden kaitaleen avulla laukun hihnaa voi säätää kahteen eri pituuteen.

Laukkuja 013 Laukkuja 017

 

Laukkuja 005  Laukkuja 008

Laukkuja 010

 

Ja kun vauhtiin pääsi niin leikkelin sitten enemmänkin taskuja ja aloin koota seinähyllykköä, johon voisi laittaa kaikki pesuhuoneen roinat talteen.

Leikkelin farkkujen takamuksista neliöitä, joissa oli taskut vielä kiinni ja sovittelin taskulliset neliöt mukavasti vierekkäin. Kiinnittelin myös muutamia vyölenkkejä muutamien taskujen päälle ripustuslenkeiksi. Reunoille kiinnitin vyötärökaitaleet ja takaosan huolittelin sinisellä puvillakankaalla.

Juuri sopivasti oli taskuja hyllykössä, jotta kaikki tarvittava mahtui riippumaan.

IMG_9730

 

 

 

 

Päiväpeiton korjausta

Päiväpeiton korjausta

Viime syksyn muuton jälkeen makuuhuine sai uuden sisustuksen. Halusin käyttää sisustukseen vaihteeksi muutakin väriä kuin vihreää ja ruskeaa. Päätin hyötykäyttää vanhat siniset verhot ja niihin sopivat kaksi yksilevyisen sängyn päiväpeittoa.  Leikkasin toisen peiton kahtia pitkittäissuunnassa ja ompelin osat toisen peiton sivuille. Tuolloin en mitannut peittoa kunnolla ja siitä tuli turhan iso niin, että peiton reunat roikkuivat ikävästi lattialla.

Nyt viimein sain aikaiseksi korjata peiton paremman kokoiseksi.

Päiväpeitto 007

Samalla jäljelle jäi peitonsuikaleita, joista tein kissoille oman makuupussin. Eikä kestänyt sekuntiakaan, kun Nekku jo valloitti sen 🙂

Päiväpeitto 018

Miniatyyrien materiaalit

Miniatyyrien materiaalit

Viimeisin roomboxin huonekalu, johon olen kuluttanut aikaani enemmän kuin kuvittelinkaan, on työtyoli. Työtuoli tuntui haasteelta, johon tarttuminen vaati paljon suunnittelua materiaalien valinnan osalta. Suurin osa pienistä huonekaluista on helppo valmistaa pahvista ja erilaisista puumateriaaleista. Työtuolissa on kuitenkin niin paljon pieniä osia ja erikoisia muotoja, että pahvista taittelu ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta.

Tavoitteenani on tehdä suurin osa roomboxin esineistä kierrätysmateriaaleista tai suoraan sanoen ”roskasta”, jota olen keräillyt ajan myötä varastooni. Erilaiset pullonkorkit, metallilangan pätkät yms. erilaiset muoviosat, jotka eivät tunnu enää kuuluvan mihinkään tai joita jää yli pakkausmateriaaleista, ovat osoittautuneet todellisiksi aarteiksi roomboxmaailmassa.

Nukkekotikirjoista ja -blogeista löytää paljon ohjeita miten erilaisia muovailtavia massoja voi käyttää nukkekotitarvikkeiden valmistukseen. En kuitenkaan ensimmäiseksi halunnut ostaa näitä massoja vaan kokeilla, miten pärjäisin ilman sellaisia.

Mieleeni muistui lapsuuden askartelut taikataikinan eli suolataikinan kanssa ja päätin kokeilla miten taikina muotoutuisi miniatyyrimaailmaan. Taikina on aika pehmeää ja muotojen saaminen pysymään väkerryksissä tuntui hankalalta. Tein työtuoliin jalustan, istuimen ja selkänojan sekä lisäkis saappaat. ”Leivokset” kuivasin uunissa, jolloin saappaat jäivät lätyiksi toiselta puolelta. Kuivuminen on hidasta ja leivosten kestävyys tuntui kyseenalaiselta. Päätin luopua taikinasta ensisijaisena materiaalina.

Taikataikina 002

Tässä taikataikina luomuksia.

 

Seuraavaksi sain idean käyttää paperimassaa työtuolin ja saappaiden tekemiseen. Muotoilin rautalangasta ja pahvista kehikot ja päällystin ne sanomalehtisilpulla, joka oli kostutettu vedessä ja erikeepperissä. Aluksi tulos näytti toimivalta, mutta töiden kuivuttua en ollut tyytyväinen niiden raakoihin yksityiskohtiin. Etenkin työtuolin jalkaristikosta tuli todella epätasainen ja ruma.

Miniatyyrit 030Miniatyyrit 074

 

Paperimassasta valmistettu työtuoli näytti kauhealta.

 

Päätin olla sinnikäs ja koska halua olla tyytyväinen jokaiseen pienimpäänkin työhöni, aloin suunnitella uutta työtuolia. Tälläkertaa otin ”roskat” käyttööni ja tuunasin vanhoista latureiden johdoista, kuulakärkien muoviosista ja pahvista, kankaasta ja helmistä työtuolin osat.

Liitin sähköjohdonpätkät kumisen putken läpi, jonka päähän liimasin vanhan kuulakärkikynän muoviputkenpätkän.

Miniatyyrit 034

 

Miniatyyrit 036

 

Tuolin istuimen ja selkänojan leikkasin pahvista ja päällystin vanulla ja kankaalla. Ompelin kankaan kiinni osien takapuolelta ja etenkin selkänoja jäi siksi hieman muhkuraiseksi siltäosin.

Miniatyyrit 038

 

Miniatyyrit 043

 

Selkänojan varsi muodostui aaltopahvin siivusta ja tuolin jalan sain kiinnitettyä istuinosaan oudolla muovipalalla, jonka alkuperää en tiennyt. Palassa oli sopivasta varren kokoinen pyöreä kuoppa ja reunassa kolo, johon selkänojan sai hyvin kiinni.

Jalkaristikon johtojen päät pyöristin liimaklönteillä. Kaikki muoviosat maalasin mustalla akryylimaalilla. Pyöriksi liimasin pienet helmet. Selkänojan takaosa oli mielestäni liian muhkurainen, joten tasoitin sen laittamalla sinitarraa selkänojan takaosaan tasaiseksi kerrokseksi ja maalasin sen pariin kertaan päältä. En tiedä miten sinitarra käyttäytyy ajanmyötä, mutta ainakin nyt se näyttää ihan hyvältä.

Lopputulos tuntui nyt voihdoin paljon paremmalta:

Miniatyyrit 063

Miniatyyrit 061

 

(en malttanut odottaa, että selkänojan liima kuivuu).

 

Vieraspeittopiilo

Vieraspeittopiilo

Uuden asunnon sisustustyöt on vienyt mukavasti aikaa käsityöharrastuksista viimeaikoina. Verhojen lyhennysten lisäksi halusin tehdä jotain uutta vanhasta ja päätin hyödyntää varastosta löytyneen muovisen tyynypussin. Vanhoista sinisistä verhoista ja kirpparilta ostamastani USA -teemaisesta pussilakanasta sommittelin pussin päälle topatun tyynynpäällisen. Pussi on tyynyn lisäksi juuri sopivan kokoinen yhden ylimääräisen peiton säilyttämiseen.

Essut luomuaktiiveille

Essut luomuaktiiveille

Olen toiminut kolme vuotta mukana Jyväskylän yliopiston luomuruokapiirissä ja perustimme juuri piiristä yhdistyksen: Jyväskylän opiskelijoiden luomupiiri ry (Jolppi). Yhdistyksen toiminnan tukemiseksi pidimme luomukahviota Kierrättämö -tapahtumassa.

Halusin ommella luomupiirille omat persoonalliset essut, jotta kahvion ”henkilökunta” erottuu asiakkaista ja kahvion ilme pysyy yhtenäisenä. Lehtiessut saivat ideansa lehtikuvioisesta kankaasta, joka on kirpparilta ostettu vanha pussilakana. Lisäksi essuissa on käytetty vihreää tyynyliinaa. Essuja yhdestä pussilakanasta ja tyynyliinasta sai hyvin kuusi kappaletta.

Pyöräntarakkalaukulla voitto kotiin!

Pyöräntarakkalaukulla voitto kotiin!

Osallistuin KiertoDesign -kilpailuun (http://www.kestaviatekoja.com/p/kiertodesign-suunnittelukilpailu.html), jossa tarkoituksena oli tehdä arjen käyttöesine 80-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. Olin jo aiemmin suunnitellut tekeväni itselleni laukun, joka olisi helppo ottaa mukaan kauppaan ja kaupungille, sekä kätevä kiinnittää pyörän tarakalle. Kilpailu innosti minut suunnittelemaan se vielä tarkemmin, kun ehkä olisin ilman kilpailua. Mietin monia erilaisia malleja, mutta päädyin yksinkertaiseen ja suoralinjaiseen muotoon käytännölisyyttä tavoitellessani. Lopputulos on mielestäni onnistunut ja käytännössä kokeiltuna toimiva.

Noh, voitto tuli kotiin ja nyt laukusta tehdään ilmeisesti piensarjatuotanto 🙂 Kerron tarkemmin kun tiedän itsekin mitä tuleman pitää.

Valokuvat by Ville Salonen

Kilpailun 12 parhaan joukkoon mahtui paljon hienoja töitä joita voi käydä ihailemassa facebookissa: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.392606164105625.95357.187867044579539&type=1

Onnea myös Satu Tervolle ja Ellen Leppäselle voittosijoista!

 

 

Tuunattu pusero

Tuunattu pusero

Kirpputoreilta tulee helposti laiskana ostettua vaatteita sovittamatta, mikä yleensä suurimmassa osassa tapauksista kostautuu. Vaatekaappiin kertyy iso pino vaatteita, jotka ovat liian pieniä, liian isoja, väärän värisiä itselle tai muuten vaan epämukavia. Kun vaatteet ovat odottaneet kaapissa tarpeeksi aikaa kohtaloaan ne yleensä tulee heitettyä kirpparille takaisin. Nyt halusin kuitenkin kokeilla mitä kaikkea voisi saada tuunailtua kokoon pussillisesta epäsopivia vaatteita.

Ensimmäiseksi kokeiluksi valikoitui tummansiniharmaa neulepusero, jossa on kaunis neulos, mutta joka on liian lyhyt ja liian leveä hartioista. Toinen paita on perus vaalensininen H&M:n keinokuituneule, joka vaan näyttää tylsän tavalliselta.

Hetken suunnittelun jälkeen leikkelin sopivia osia kummastakin ja yhdistelin uudelleen. Sovitusnukesta oli hyvin apua suunnittelussa.

Lopputuloksena muotoutui pitkä raidallinen neulepusakka matalalla kauluksella:

 

Ja saipahan jäänteistä vielä hauskat säärystimetkin:

Talvisuoja kissankantokopalle

Talvisuoja kissankantokopalle

Kissojen ensimmäinen junamatka oli edessä ja ulkona oli 25 astetta pakkasta. Olin suunnitellut heittäväni jonkun viltin kopan päälle, mutta kolme tuntia ennen lähtöä keksin ommella kopalle suojuksen, joka pitää tiiviimmin pakkasen ulkona. Kierrätyskangasvarastoista löytyi vanhan toppatakin jäänteet, jotka olin joskus ostanut laukkujen tekemistä varten. Juuri ja juuri kankaat riittivät kopan ympärille. Pikainen mittailu ja palat vaan yhteen ompelukoneella. Pari tuntia meni ja jälki on hieman sen näköistä, mutta aikaan nähden olen tyytyväinen lopputulokseen. Kisuille ei ainakaan tullut kylmä matkalla ja näyttävät tykkäävän kopasta, kun eivät meinanneet pysyä poissa kuvastakaan.

läpässä on tarranauha kiinnitys

huolittelut jäi hieman pikaisiksi ja se näkyy

Ja kyllä kannatti matkailu kun kylässä sai silakoita 😛

Sovitusnukke ilmastointiteipistä (Duct Tape Dress Form)

Sovitusnukke ilmastointiteipistä (Duct Tape Dress Form)

Etsiskelin pitkään sopivaa sovitusnukkea, joka olisi säädettävissä oman kokoiseksi ja sopisi opiskelijan budjettiin, sellaista vaan ei tuntunut löytyvän mistään.  Päädyin lopulta nettisivuille, joilla neuvottiin miten mallinuken voi tehdä itse ilmastointiteipistä. Innostuin heti ja kutsuin kaverit sovitusnukketalkoisiin!

Pari rullaa jesaria, iso säkki ylijäämävanua, vanha pitkä t-paita/yöpaita ja kärsivällisyyttä mallilta ja avustajilta niin nukke oli kasassa. Hyviä ohjeita löytyi sivuilta http://www.threadsmagazine.com/item/3659/clone-yourself-a-fitting-assistant ja runsaasti videoita YouTubesta hakusanalla ”duct tape dress form” .